preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2020.

Ukupno: 34936
Ovaj mjesec: 737
Danas: 20
e-Lektire

e-Enciklopedije

 

 

e-Rječnici

 

 

 

Rječnik hrvatskog jezika

i stranih riječi - HJP

 

Pravopisni rječnik

Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA - Povratak u školu

Poštovani roditelji, 
 
nastavno na Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodimo pripreme za organizaciju rada. 
 
Više pod opširnije.
 

Ovim putem vas molimo da se upoznate s navedenom uputom i preporukom koje su dostupne i na našim službenim internetskim stranicama, a osobito jer se veliki dio odnosi i na roditelje/skrbnike djece. 
 
Između ostaloga, preporuka je ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u školi može biti takav da se mjere fizičkog razmaka neće moći poštovati. 
 
Naime, u uputama je naznačeno kako uz sve preventivne mjere koje će se svakodnevno poduzimati, boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19. 
 
Uz to, molimo da posebno obratite pozornost na dio koji se odnosi na:  
Djeca s kroničnim bolestima ili u doticaju s kroničnim bolesnicima. 
Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.  
Bolesna djeca.
Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove.  
 
Činjenice iz prethodne dvije rečenice, kao i činjenicu da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s ovim uputama u cjelini, roditelj potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu. (Izjava je objavljena na web stranici Škole i dostavljena roditeljima uobičajenim komunikacijskim kanalom). 
 
Obzirom da Škola trenutno provodi planiranje i pripremu zadanih uvjeta za rad, potrebna nam je informacija o broju djece koja će se nakon 11. svibnja vratiti u školu. 
 
Molimo Vas da razmislite o svojim mogućnostima zbrinjavanja djeteta. Oni koji će dijete poslati u školu dužni su do srijede 6. svibnja 2020. do 11 h poslati potpisanu izjavu mailom na ured@os-kraljazvonimira.skole.hr ili ravnateljici/pedagogici (koje su u svim vašim grupama) na WhatsApp.  
 
U privitku možete preuzeti obrazac Izjave koji treba preuzeti, proučiti i eventualno potpisati te skraćenu verziju Epidemioloških mjera za roditelje.
 
Za sve nejasnoće vezano za povratak vašeg djeteta u školu obratite se učiteljima, stručnim suradnicima ili ravnateljici.
 
Napomena: Moguće je da zbog organizacijskih poteškoća neki razredi PŠ Rupotina budu premješteni u matičnu školu.
 
S poštovanjem, 
 
Vedrana Propadalo
ravnateljica

Priloženi dokumenti:
IZJAVA_RODITELJA.docx (14.30 KB)
EPIDEMIOLOSKE_MJERE_ZASTITE_U_SKOLI.pdf (123.72 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marilena Babić   datum: 4. 5. 2020.

Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Školska ambulanta
Upis u 1. razred


Protokol


e-Dnevnik


Korisne poveznice

 

 

 

 


Za djecu s teškoćama

Pomoć za djecu i mlade 

s teškoćama u čitanju

 

 


Mudre misli

 

Soba bez knjiga je

kao tijelo bez duše.

 

Ciceron

 (106. – 43. pr. n. e.)

https://proleksis.lzmk.hr/15325/

preskoči na navigaciju