preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kralja Zvonimira Solin

 > Naslovnica
 

Upisi u srednju školu - važne informacije

Autor: Marilena Babić, 10. 6. 2024.

Poštovani roditelji učenika 8. razreda,

na linkovima se nalaze važne informacije za upis u srednju školu.

Pedagoginja i razrednice

 

Prezentacija za roditelje

Upute kroz upisni proces

Video upute

Hodogram za učenike s teškoćama

Hodogram za redovite učenike
Svjetski dan pripovijedanja 2024.

Književni susret s Juditom

 

 

Svjetski dan pripovijedanja 22. ožujka obilježili smo nezaboravnim književnim susretom.

U našoj knjižnici petak 22. ožujka odlučio je ostati zapamćen (ne samo jer je Svjetski dan pripovijedanja). Radoznale i vesele učenike 6. i 7. razreda u pratnji prof. hrvatskoga jezika Anite Karin, Andrijane Oršulić Laštre i Nataše Botice dočekala je knjižničarka Katarina Blagojević te gošće Anita Rimac ispred Knjižare Ljevak i Zrinka Perković Dodig, suautorica stripa Judita  (uz Anu Tafru i ilustratora  Martina Zalara) prema Juditi Marka Marulića.

I vrijeme je stalo. Susret protkan poviješću našeg hrvatskoga jezika i velikanom Markom Marulićem, ocem hrvatske književnosti i tvorcem Judite, hrvatskog nacionalnog blaga.

I upijala su djeca zanimljive crtice iz vremena i života Marka Marulića te iz novije hrvatske povijesti. Živopisno predavanje Zrinke Dodig o stripu Judita zaokruženo je interakcijom sa zaintrigiranom mladom publikom.

Strip prema Marulićevoj Juditi rođen je kao projekt u  godini Judite 2021. (1501./1521.) kako bi se hrvatsko blago ispisano dvostruko rimovanim dvanaestercima približilo mladim čitateljima zanimljivom pričom.

„Judita, to ste vi!“ u jednom trenutku naglasila je Zrinka šaljući djeci snažnu poruku o borbi,  identitetu i očuvanju baštine.

Susret. Istinski susret. Poučan, zanimljiv, zabavan i edukativan dječji su dojmovi. A u OŠ kralja  Zvonimira strip Judita već čitaju naši osmaši.

Draga Zrinka, hvala ti. Istinski se radujemo novom susretu.

                                                                                                                                                                                                      Nataša Botica

Fotografije

 


Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka 2024.

Književni susret za Svjetski dan pripovijedanja

 

 

Na Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka 2024. godine, sa središnjom temom Gradimo mostove, naša školska knjižnica organizirala je književni susret prema prijedlogu učiteljice Paule Munjiza te u suradnji s njom i učiteljicama 4. razreda centralne škole, Inom Rajčić i Dubravkom Tripalo te Anitom Rimac ispred Naklade Ljevak, a za učenike četvrtih razreda.

Učiteljica po struci, književnica Niveska Juraga-Kovačev predstavila nam je jednu od svojih knjiga za djecu, zbirku priča Pegula, o malom i veselom učeniku koji nam pripovijeda o mnogim smiješnim pegulama u svom životu, u školi, u ljubavi, prijateljstvu i obitelji, kroz koje zapravo uči ono najvažnije o ljudima, osjećajima, međuljudskim odnosima, životnim vrijednostima i sebi, zbog čega s vremenom postaje sve pametniji i bolji.

U duhovitim, šaljivim dogodovštinama dječaka Tonija od njegove predškolske dobi do kraja četvrtog razreda djeca će pronaći mnoge sličnosti sa svojim životom.

Učenička je publika na kraju susreta bila iznimno zainteresirana i motivirana za postavljanje brojnih pitanja i potpitanja, tako da smo dobili sve pohvale razgaljene autorice.

Što je to pegula, raste li na drvetu i kako uz nju učimo i razvijamo se, potražite u ovoj zabavnoj zbirci, nadahnutoj učeničkim "biserima“. A simpatičnog „Pegulu“ odnedavno možete posuditi i u našoj školskoj knjižnici.

Fotografije
 


Školska ambulanta

Roditelji sami odabiru termine sistematskog pregleda za buduće prvašiće u školskoj ambulanti online, putem aplikacije Terminko.
Link za naručivanje na sistematski pregled predškolaca je ovdje.

Priloženi dokumenti:
2024-25 4.R.xlsx

UDŽBENICI I DOM

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2024./2025.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.

Tražilica
Društvene mreže

Zvon i Mir
Projekt OŠ kralja Zvonimira
u suradnji s
@centar_izvrsnosti_sdz

     

e-Dnevnik

SPORT