preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2020.

Ukupno: 38715
Ovaj mjesec: 1197
Danas: 41
e-Lektire

e-Enciklopedije

 

 

e-Rječnici

 

 

 

Rječnik hrvatskog jezika

i stranih riječi - HJP

 

Pravopisni rječnik

Kutak SRS
vijesti

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2021.

Dan sigurnijeg interneta, internacionalni dan kojem je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima, ove godine se obilježava 9. veljače. Tema ovogodišnjeg Dan jest "Zajedno za bolji internet". Tom smo prigodom izradili interaktivne materijale za učenike, roditelje i učitelje s informacijama i savjetima. Pogledajte materijale na linkovima i zajedno učinimo internet boljim mjestom!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 9. 2. 2021. 10:53

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Od 15. studenog do 15. prosinca obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Ovisnost je fizičko i/ili psihičko stanje u kojem osoba osjeća prisilu koristiti sredstvo ovisnosti kako bi ili osjetila ugodu koju donosi to sredstvo, ili prekinula neugodu koju osjeća zbog odsutnosti sredstva ovisnosti. Razne su vrste ovisnosti: o alkoholu, drogi ili duhanu, kockanju, računalnim igricama i internetu...

Osim spomenutih moguća je i ovisnost o kupovanju, klađenju, hrani (uglavnom visokokaloričnoj), lijekovima, društvenim mrežama, a u posljednje se vrijeme sve više govori o ovisnosti o vježbanju, zdravom stilu života.

"Uz postojeću stigmatizaciju i marginalizaciju u društvu, sve navedeno dodatno narušava mentalno zdravlje osoba koje se liječe od ovisnosti o drogama. S druge strane, ovisnici o videoigrama ili klađenju (koje je rašireno i u online formatima), u trenutku naglašavanja ostajanja kod kuće i socijalnog distanciranja, susreću se s dodatnim izazovima u ionako zahtjevnom procesu odvikavanja od ponašajnih ovisnosti. 

Dosad smo govorili o početcima ovisnosti u adolescenciji, no nažalost, dobna se granica pomiče i na osnovnu školu, pogotovo ako ćemo govoriti o ponašajnim ovisnostima kao što su ovisnost o videoigrama ili internetu i društvenim mrežama.

Mjesec borbe protiv ovisnosti se provodi s ciljem osvještavanja javnosti o problemu ovisnosti na osobnoj, obiteljskoj i društvenoj razini i poticanja aktivnosti koje bi pomogle u rješavanju tog problema. Liječiti ovisnost je iznimno važno, ali je isplativije i korisnije, kako ekonomski, tako pogotovo imajući u vidu psihofizičku dobrobit pojedinca, raditi na prevenciji ovisnosti." navodi Služba za mentalno zdravlje NZJZ Splitsko-dalmatinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 15. 11. 2020. 08:32

Obavijest za roditelje: Izborna nastava Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

od sljedeće školske godine za učenike od 1. do 4. razreda uvodi se Informatika kao izborni predmet. Isto tako, za učenike 7. i 8. razreda će se organizirati izborna nastava Informatike, a za učenike 4. razreda izborna nastava drugog stranog jezika (Njemački ili Talijanski jezik).

Molim roditelje onih učenika koji žele pohađati izbornu nastavu iz navedenih predmeta da popune Izjavu koja se nalazi pod opširnije te je potpišu i dostave (skeniranu, slikanu) na marilena.babic@skole.hr do 29. svibnja 2020..

Izjava se može potpisati elektronski. Upute se nalaze pod opširnije.

Pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 13. 5. 2020. 12:53
 


TražilicaKalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školska ambulanta
Lista linkova je prazna

Protokol


e-Dnevnik


Korisne poveznice

 

 

 

 


Za djecu s teškoćama

Pomoć za djecu i mlade 

s teškoćama u čitanju

 

 


Mudre misli

 

Soba bez knjiga je

kao tijelo bez duše.

 

Ciceron

 (106. – 43. pr. n. e.)

https://proleksis.lzmk.hr/15325/

preskoči na navigaciju