preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kralja Zvonimira Solin

Kutak SRS

vijesti

Dan ružičastih majica

Autor: Marijana Glibota, 9. 3. 2024. 14:37

Dan ružičastih majica, odnosno Dan prevencije vršnjačkog nasilja je dan posvećen promociji borbe protiv vršnjačkog zlostavljanja koji se obilježava širom svijeta. Sve je počelo 2007. godine kada su srednjoškolca u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci maltretirali jer je u školu došao u ružičastoj majici. Nekoliko dana kasnije, njegovi prijatelji organizirali su prosvjed na kojem su nosili ružičaste majice.  Sabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima koji će se održavati svake zadnje srijede u veljači. Obilježili smo ga i ove godine prigodnim aktivnostima i plakatima. Pogledajte fotogaleriju! 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2024 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Glibota, 21. 2. 2024. 15:39

Dan sigurnijeg interneta obilježen je 6. veljače 2024. i u našoj školi, među ostalim i uređenjem školskog panoa koji je uključivao savjete za ponašanje na internetu.

Dan sigurnijeg interneta je internacionalni dan kojem je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet!“. U fotogaleriji možete naći savjete za mudro, sigurno, oprezno, ljubazno i hrabro ponašanje na internetu. Dodatne materijale za roditelje i učenike možete pronaći na poveznici.

Stručno-razvojna služba škole

 [više]

Projekt Pretežno vedro

Autor: Marijana Glibota, 5. 12. 2023. 08:06

 

Pretežno vedro - Igra osjećaja 

Učimo i igramo se, kako?  

Naša  se škola  priključila projektu Pretežno vedro Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, Službe za mentalno zdravlje. Središnji događaja ovogodišnjeg mjeseca borbe protv ovisnosti je 7. Međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti za učenike šestih razreda koje se održalo u  

Strožanac 24. studenog 2023. 

Naša škola jedna je od škola koja se ove godine uključila prvi put, uz 31 školu iz cijele županije. Pod mentorstvom psihologinje Ivne Grbavac i uz podršku prof.hrvatskoga jezika Nataše Botice sudjelovali su naši vedri šestaši. 

Kao individualni natjecatelj sudjelovao je Leon Miličević, dok su u grupnom, kreativnom dijelu našu školu izvrsno predstavili učenici: Mateo Mrše, Marija Barišić, Ema Duvančić, Marica Magdalena Katić, Josip Tokić, Lana Ivanković, Petra Mrčela i Marijeta Topić 

Cilj projekta je razvoj emocionalne pismenosti kroz igru i zabavu, učenje o osjećajima i komunikaciji, bolje razumijevanje sebe i drugih, učenje prihvatljivijih načina ponašanja i odnosa s drugima.  

Učenici kreativno rješavanju neke problemske situacije iz svakodnevnog života, te se kroz aktivnosti preveniraju neprihvatljivi oblici ponašanja. U tim situacijama pokazuju vještine prepoznavanja i imenovanja emocija, nošenja s vršnjačkim pritiskom, nasiljem, različitim vrstama stresora i drugim sličnim izazovima kojima su svakodnevno okruženi. Navedene vještine učenici uče i razvijaju kroz školska natjecanja.  

Preventivne aktivnosti usmjerene su na izgradnju i jačanje vještina djece i mladih, te učvršćuju temelje otpornosti koji omogućavaju izgradnju odgovornih pojedinaca koji se uspješno nose sa životnim izazovima. 

Pretežno vedro bio je dan ispunjen spontanim druženjem, iskrenom podrškom, kvalitetnom konkurencijom i zvonkim dječjim smijehom. Divno nas je ugostila Strožanac te čestitamo mentorici i učenicima OŠ Žrnovnica na pobjedi. Radujemo se sljedećem pretežno vedro susretu. 

 

Ivna Grbavac 

 

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti 2023.

Autor: Marijana Glibota, 30. 11. 2023. 18:33

Mjesec borbe protiv ovisnosti 2023.
Svake godine 15. studenog do 15. prosinca obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Provodi s ciljem osvještavanja javnosti o problemu ovisnosti na osobnoj, obiteljskoj i društvenoj razini i poticanja aktivnosti koje bi pomogle u rješavanju problema ovisnosti. Dobna se granica ovisnosti se pomiče i na osnovnu školu, posebice ako govorimo o ovisnostima kao što su ovisnost o videoigrama ili internetu i društvenim mrežama. Prigodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti školu su posjtili policajci PP Solin koji su održali predavanja učenicima 5. i 8. razreda vezano uz ovisnosti, a pedagoginja Marilena Babić izradila je prigodni plakat za učenike i roditelje kojeg je postavila u atrij škole kako bi osvijestili navedeni problem.
  
 [više]

Iskra- radionice za roditelje Osnovne škole kralja Zvonimira, Solin

Autor: Marijana Glibota, 21. 11. 2023. 18:36

Poštovani roditelji,

naša škola organizira radionice za roditelje u sklopu projekta pružanja podrške roditeljima za nošenje s izazovima roditeljstva pod nazivom Iskra, u suradnji s Udrugom Mentor, https://www.mentor-split.hr/.

U sklopu projektnih aktivnosti planirane su radionice s temama osnovnih potreba, komunikacije, postavljanja granica u odgoju, upravljanja vremenom te utjecaja interneta i društvenih mreža na djecu i mlade, kako bi se osnažilo roditelje za nošenje s izazovima u odgoju povezanih s korištenjem interneta i društvenih mreža.

Specifični ciljevi projekta su povećati svijest roditelja o rizicima za dobrobit i mentalno zdravlje djece povezanih s korištenjem mobilnih uređaja, interneta i društvenih mreža; pružiti roditeljima informacije o različitim načinima zaštite djece na internetu, uključujući postavljanje granica i sigurnosnih postavki na uređajima; osnažiti roditelje za uspostavljanje kvalitetnih odnosa s djecom, poboljšanje komunikacije i izgradnju povjerenja.

Planirano je šest edukativnih radionica, dva online predavanja, dvije radionice grupne podrške, (individualno savjetovanje po potrebi). Radionice počinju slijedeći tjedan, u 19 sati, a jedna radionica traje 1 sat i 30 minuta. Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen.

Ukoliko želite sudjelovati na radionicama, molimo da se do petka prijavite ovdje:

https://forms.office.com/e/nZFi6kYLM4

Ivna Grbavac, školska psihologinja

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Školska ambulanta

Roditelji sami odabiru termine sistematskog pregleda za buduće prvašiće u školskoj ambulanti online, putem aplikacije Terminko.
Link za naručivanje na sistematski pregled predškolaca je ovdje.

Priloženi dokumenti:
2024-25 4.R.xlsx

UDŽBENICI I DOM

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2024./2025.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Društvene mreže

Zvon i Mir
Projekt OŠ kralja Zvonimira
u suradnji s
@centar_izvrsnosti_sdz

     

e-Dnevnik

SPORT