2019-12-09 08:52:52

Promocija zbornika "Na koljenima djeda i bake"

Dana 5. prosinca 2019. nekoliko djelatnika naše škole na čelu s ravnateljicom prisustvovalo je svečanom predstavljanju Zbornika učeničkih literarnih i likovnih radova „Na koljenima djeda i bake“ u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Ovaj Zbornik zajednički je rad učenika i njihovih mentora baš kao i njegovi prethodnici, „Djeca Oca milosrđa“ (2016.), „Na ramenima moga tate“ (2017.) i „U zagrljaju moje mame“ (2018.)

Zbornik su predstavili prof. Mirjana Vučica, vjeroučiteljica u Zdravstvenoj školi u Splitu, doc. dr. sc. Dunja Pivac, profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu i splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Program promocije pod palicom vjeroučiteljice Helene Balajić glazbeno su uveličali zbor učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ i klapa „Pasika“ iz Kostanja.

Naša se učenica, osmašica Petra Duvnjak, pod vodstvom mentorice Ivane Hrgović, našla među nagrađenima u konkurenciji likovnih radova osvojivši drugo mjesto. Čestitamo Petri i njezinoj mentorici!

Također, čestitamo i ostalim našim učenicima Josipi Kulušić, Nini Matijević, Petru Perkoviću i Petri Smodlaka i mentorima Antoniji Drnas i Ivani jeličić čiji su literarni radovi uvršteni u ovaj Zbornik i zahvaljujemo svima onima koji su se odazvali ovom, hvalevrijednom, natječaju. Nadamo se kako ćemo i u narednim godinama imati priliku sudjelovati u ovakvim, i sličnim, natječajima i događanjima.

Pogledajte fotogaleriju s predstavljanja!


Osnovna škola Kralja Zvonimira Solin