2020-03-13 15:04:36

Organizacija nastave na daljinu

Prva obavijest o organizaciji nastave na daljinu se nalazi po opširnije.

Poštovani roditelji,

prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., u osnovnim i srednjim školama se obustavlja nastava na razdoblje od dva tjedna. Od istog dana krenut će izvođenje nastave na daljinu.

Za učenike razredne nastave, Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu na daljinu svaki dan u sljedećim terminima:

1. razred: od 8 do 10 sati
2. razred: od 10 do 12,30 sati
3. razred: od 13 do 16 sati
4. razred: od 16 do 19 sati

Za učenike predmetne nastave, svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom će organizirati nastavu u 5. odnosno 6. satu u danu. Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od 3 do 5 školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama Ministarstva i Škole. Ujedno, razrednici će svaki dan u virtualnim razredima učenike predmetne nastave podsjetiti na dnevni raspored i uputiti ih na sadržaje potrebne sadržaje za ostvarivanje nastave taj dan. Predmetni nastavnici će davati upute vezano za korištenje materijala u udžbenicima te samostalnog rada učenika. Prisutnost učenika na nastavi na daljini će se pratiti svakodnevno njihovim aktivnostima u virtualnoj učionici.

Osnovna škola kralja Zvonimira je u Microsoft Teamsu organizirala virtualne učionice za učenike predmetne nastave (od 5. do 8. razreda). Za pristup virtualnoj učionici učenici se trebaju prijaviti AAI identitetom (skole.hr e-mail i lozinka) preko programa Office365 za škole. Sve detaljnije upute će dobiti od razrednika te na mrežnoj stranici škole.

Roditelji učenika razredne nastave koji nisu u mogućnosti ostaviti učenike pod nadzorom kod kuće, molimo da se zbog organiziranja prihvata učenika jave na e-mail adresu Škole ured@os-kraljazvonimira.skole.hr.

Za ostale upute u vezi održavanja nastave na daljinu molimo vas pratite mrežnu stranicu Škole.


Osnovna škola Kralja Zvonimira Solin