preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2020.

Ukupno: 38710
Ovaj mjesec: 1192
Danas: 36
e-Lektire

e-Enciklopedije

 

 

e-Rječnici

 

 

 

Rječnik hrvatskog jezika

i stranih riječi - HJP

 

Pravopisni rječnik

Program produženog boravka

Produženi boravak je neobvezan, organizirani oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima od prvog do trećeg razreda. Na ovaj način se kvalitetno i sustavno zbrinjava dijete mlađe  školske dobi te mu se organizira vrijeme za učenje i slobodne aktivnosti. Kada se dijete upiše u razredni odjel s produženim boravkom, njegovo pohađanje cjelokupnog programa produženog boravka je obvezno. Rad i aktivnosti u produženom boravku su predviđeni kurikulumom. 

Nakon redovite nastave učenici imaju organizirano vrijeme. Kroz kreativan rad učiteljica, učenici usvajaju socijalne vještine, radne navike te uče kako učiti. Rad i igra u boravku  utječu i na samopouzdanje učenika, sigurnost u sebe, povjerenje u prijatelje, međusobnu suradnju i pomaganje. U našoj školi se produženi boravak ne smatra samo potrebom roditelja, već i poželjnim pedagoškim standardom, a obzirom na kvalitetu programa.

Program produženog boravka je organiziran od 7,30 sati do 16,30 sati. Prihvat djece u ranijem dolasku u školu organizira se svakim danom od 7,00 sati (dežurstvo). Roditelji djecu mogu preuzeti najranije u 16,00 sati, iznimno ranije uz opravdan i najavljen dolazak roditelja.

vijesti

Projekt "7 dana bez šećera"

Učenici 3.c razreda su proveli razredni projekt "7 dana bez šećera". Da li su uspjeli pogledajte u prezentaciji!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 29. 3. 2021. 17:10

Svjetski dan osoba sa sindromom Down

Dana 21.3. obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom pa je i 3.c sa svojima u obitelji nosio različite čarapice.

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 22. 3. 2021. 17:14

Šarena veljača u 2.c

Ljubav je u zraku dok vesele i maštovite maškare uz pjesmu, ples, izradu maski, natjecateljske igre i izradu krnje tjeraju zimu i sve nedaće.

Obilježili smo i Dan materinjeg jezika, razgovarali o njegovoj važnosti i važnosti očuvanja mjesnog govora, istraživali glagoljicu i učili je pisati.

Zadnje srijede u mjesecu obilježili smo Dan ružičastih majica– nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Nakon radionice na temu vršnjačkog nasilja  dizajnirali smo svoje majice  s porukama o nenasilju.

Učenici 2.c razreda i njihove učiteljice Tina i Dijana poručuju: 

“Lijepa riječ sad nam treba. Stop nasilju!”

Pogledajte fotogaleriju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 19. 3. 2021. 08:54

Zimsko šarenilo u 1.c

Zima ne mora biti hladna jer bojama možemo sve uljepšati i unijeti radost i toplinu oko sebe. Nakon zimskih praznika veseli prvaši produženog boravka prionuli su poslu kojega najviše vole: crtati, slikati, oblikovati i modelirati. Čarape su postale snjegovići, kutije za jaja odlučile su postati maske, a u valentinovska srca umiješala se geometrija. Zavirite u zimsko šarenilo 1.c!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 12. 2. 2021. 17:51

Učimo i zabavljamo se!

Učenici 3.c razreda dobro su se zabavili, a ponešto i naučili na ovom neuobičajenom satu razrednika.

Naime, po prvi puta upoznali su se s kulturom hranjenja kineskim štapićima. Saznali su zašto su se počeli koristiti kao pribor za jelo te kako se koriste. Najviše su ih iznenadile dobrobiti za zdravlje čovjeka koji ih koristi. Između ostalog saznali su da korištenje štapića pomaže razvoju dječjeg mozga pošto se prilikom jela pokretima vježba motorika i koordinacija pokreta.

Učenici su za kraj, svjesni da im treba mnogo strpljenja, prionuli nimalo lakom zadatku. Trebali su naučiti pravilno držati i jesti štapićima. Za vježbu su im u početku poslužile kokice (nadamo se da se Kinezi neće ljutiti), a poslije su se prebacili na ručak u blagovaonicu.

Neki su bili više, neki manje uspješni. Kako je to izgledalo, prosudite sami.

Učiteljica Ivona

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 9. 2. 2021. 12:30

Konstrukcije 3.c

Učenici 3. c razreda produženog boravka stvarali su maštovite strukture i trenirai finu motoriku i stpljenje, a pritom se i dobro zabavili.

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 5. 2. 2021. 09:23

Božićni radovi 2.c

Pogledajte što su napravile vrijedne ruke našeg 2. c razreda!

Učiteljice Tina, Dijana i vjeroučiteljica Dragica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 30. 12. 2020. 10:02

Studeni u 2.c razredu

Povodom Svjetskog dana izumitelja, 9.studenoga, učenici 2.c razreda razgovarali su o važnosti izuma za čovječanstvo. Istraživali su hrvatske izumitelje i njihove izume koji su pridonijeli boljitku čovječanstva. Spomenuli smo i moderne hrvatske izume poput kravate i Vegete. Nakon istraživanja prikupljene podatke učenici su iskoristili za izradu plakata „Hrvatski izumitelji“ te svoj rad prezentirali razredu. Najdraži izumitelj, svi su se složili im je profesor Baltazar.

Marljivi učenici su izradili Razredni kalendar i dizajnirali  stranice kalendara po mjesecima.

Istraživali su prirodu, kako vrijeme i  godišnja doba  utječu na nas ljude, biljke i životinje.

Obilježili smo i 18.11., Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Tražili smo i pravi recept za prijateljstvo. Glavni sastojci su u receptu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 10. 12. 2020. 09:30

Kad se male ruke slože

Male ruke učenika 1.c u produženom boravku sve su spretnije. Jesen je puna plodova pa je tako i u  žutoj učionici - sva je puna radova vezanih uz jesen: vjeverice, mudre sovice, ukrasni kupusići, slikovni kalendar jeseni... Obilježili smo i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara (18.11.) i Međunarodni dan dječjih prava (20.11.) te započeli projekte Memento prijateljstva i 20 dana dobrote. Pogledajte detaljnije u galeriji.
učiteljice Paula i Mirela

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 26. 11. 2020. 17:20

#JasamCharlie

Učenici 3. c razreda su gledali film u kojem je glumio slavni glumac Charlie Chapin te su potaknuti njime napravili fotomontaže sebe kao Charlija. Možemo se složiti da su to izvrno napravili!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 10. 11. 2020. 15:24

Listopad u 2. c razredu

18.10. Učenici 2.c razreda sudjeluju u obilježavanju Dana kravate. Istražuju priču o porijeklu kravate. Svaki učenik je oslikao svoj dizajn kravate u hladnim ili toplim bojama.

Kroz 10. mjesec smo obilježili i Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Istražili smo kako nastaje kruh:
1.  Od sjemenke do brašna
2.  Od brašna do kruha i raznih peciva
Uključujući i aktivnosti s vjeroučiteljicom Dragicom učenici su sudjelovali u izradi plakata na ovu temu.

20. listopada smo obilježili Dan jabuka.

Istraživali smo vrste jabuke, važnost jabuke, kraljice voća za zdravlje, mogućnosti njene pripreme i konzumiranja, istraživali smo rast i razvoj stabla jabuke od sjemenke do ploda te izvodili pokuse s njenim  plodom. Opažali smo  i  bilježili građu ploda, boju, okus, istražili smo je li pluta ili tone u vodi.

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 4. 11. 2020. 09:30

Dan kruha u produženom boravku

Dan kruha – dan zahvalnosti za plodove zemlje kao i svake godine obilježili smo tijekom mjeseca listopada s ciljem podizanja svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani te isto tako stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta- učenika i prirode. 

Nakon ponavljanja procesa nastajanja kruha (od zrna do kruha) učenici 3.c r. prihvatili su se jedne od tradicionalnih aktivnosti - pripremanje i pečenje krušnih proizvoda. 

Poštivajući epidemiološke mjere zamiješali su tijesto za kruh i pratili kako smjesa „raste“. Svaki je učenik dobio dio tijesta i nastavio je oblikovati svoj kruščić. Nakon tijestom zalijepljenih dlanova, brašnjenavih nosića i prstića, kruščići su bili spremni za pečenje, a nakon toga, uz ručak i za degustiranje. 

Pogledajte fotogaleriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 30. 10. 2020. 17:27

Jesen u 1.c

Zlatna, šarena, bogata plodovima i mirisima ali i prvim uratcima malih ruku učenika u 1.c. Eto,takva je naša jesen. Košare u učionici smo napunili plodovima zemlje koje nam je Ona dala, a panoe šarenim radovima. Obilježili smo Dan kravate i Dan jabuka, mijesili smo tijesto i oblikovali prva peciva od integralnoga brašna bogaćena 
lanom i suncokretom. Kuhar Niki nam je pomogao i sve ispekao, a mi smo se ih tople i ukusne brzo pojeli. O kraljici voća smo puno naučili i otkrili da je čips od jabuke puno zdraviji od onoga kojeg češće jedemo - krumpirovog. Grafičkim prikazom smo utvrdili da je u našem razredu najomiljenija crvena jabuka.

Pogledajte fotogaleriju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 28. 10. 2020. 13:53

Predsjednički izbori u 3. c

Učenici 3. c razreda, kao i ostali učenici škole, u svojim su razredima održali prave izbore za predsjednika razreda, a pritom su ne samo naučili sve o procesu izbora već se i dobro zabavili.

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 15. 10. 2020. 15:25

Roboti 3.c razreda

Učenici 3. c razreda su u sklopu kao zadatak tijekom programa produženog boravka imali napraviti vlastitog robota koristeći se strategijama oblikovanja u prostoru (ravnoteža). Njihovu kreativnost pogledajte na fotografijama u galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 15. 10. 2020. 15:20

Frizura u doba korone

Učenici 2. c razreda su, tužni što ne mogu u frizerski salon u doba korone, za zadatak iz Likovne kulture nacrtali svoje frizure iz snova. Pogledajte njihove radove!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 11. 5. 2020. 11:43

Eko poruke

Kako to izgleda kada se tijekom nastave na daljinu učenici 1.c razreda udruže da bi nam prenijeli svoje eko-poruke, pogledajte u videozapisu pod opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Katić  datum: 30. 4. 2020. 09:51

Nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Učenica 2.c razreda vrijeme u izolaciji iskoristila je da nauči nešto novo. Zabavu je pronašla u izradi svojih prvih PowerPoint prezentacija. I u tome je uspjela.

Pod opširnije pogledajte njene radove

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Katić  datum: 28. 4. 2020. 15:45

Obavijest roditeljima/skrbnicima učenika u produženom boravku

Obavještavaju se roditelji/skrbnici djece upisane u program produženog boravka u Osnovnoj školi kralja Zvonimira, Solin da se oslobađaju od plaćanja troškova sufinanciranja programa produženog boravka za mjesec travanj.

Mjera oslobađanja sufinanciranja produženog boravka od strane roditelja se primjenjuje za vrijeme trajanja uspostave nastave na daljinu, odnosno do opoziva Zaključka o oslobađanju od plaćanja mjesečnog sufinanciranja programa produženog boravka za roditelje u osnovnim školama kojima je osnivač Splitsko- dalmatinska županija za vrijeme trajanja uspostave nastave na daljinu kao posljedice pandemije korona virusa. 
 
Sve pretplate roditelja ispravit će se na prvom sljedećem izdanom računu. Svi oni koji imaju upite mogu se javiti na mail: ured@os-kraljazvonimira.skole.hr.
  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 23. 4. 2020. 18:48

Svjetski dan voda u 2.c

Naš razred je i ove godine obilježio Svjetski dan voda!

Pogledajte fotografije naših radova!

2.c

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 31. 3. 2020. 10:24

Obilježavanje Svjetskog dana osoba sa sindromom Down

Svake godine na dan 21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Toga dana se cijeli svijet okuplja noseći različite (šarene) čarape kako bi dao potporu osobama koje imaju Downow sindrom poznat i kao trisomija 21.

Iako nas je koronavirus razdvojio, bili smo jedinstveni u virtualnom obilježavanju ovog velikog dana. Pogledajte naše vesele šarene čarapice!

2.c

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 21. 3. 2020. 15:47

Što radimo u produženom boravku?

Igramo se trgovine, kune i lipe...

Jačamo mišiće sportskim aktivnostima...

Pletemo narukvice od vunice...

Učimo o zdravoj i nezdravoj prehrani...

Igramo igru u kojoj vježbamo koordinaciju ruku i nogu, lijevu i desnu stranu...

Ponavljamo zadatke pomoću origami žabica...

Izražavamo se likovno...

2. c

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 20. 2. 2020. 10:05
 


TražilicaKalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školska ambulanta
Lista linkova je prazna

Protokol


e-Dnevnik


Korisne poveznice

 

 

 

 


Za djecu s teškoćama

Pomoć za djecu i mlade 

s teškoćama u čitanju

 

 


Mudre misli

 

Soba bez knjiga je

kao tijelo bez duše.

 

Ciceron

 (106. – 43. pr. n. e.)

https://proleksis.lzmk.hr/15325/

preskoči na navigaciju