preskoči na sadržaj
Vijesti

eTwinning projekt: Let's Speak English

Ove školske godine, učenici 8.a razreda s profesoricom engleskog jezika Ninom Dupor Marović sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu Let's Speak English koji je započeo u rujnu 2021. a trajao je do svibnja 2022. godine.

Cilj ovog projekta bio je unaprijediti vještine pisanja i govorenja na engleskom jeziku, upoznati nove digitalne alate te kulturu i običaje zemalja sudionika. Učenici i učitelji Portugala, Turske, Hrvatske, Ukrajine, Italije, Grčke, Jordana, Moldavije, Španjolske, Tunisa, Rumunjske i Bugarske komunicirali su, dijelili sadržaje, surađivali i učili jedni od drugih. Svaka od škola partnera dala je samostalni doprinos ali i zajednički sudjelovala u kreiranju određenih tema. Osim na platformi TwinSpace komunicirali su u posebno osmišljenoj WhatsApp grupi gdje su vođeni i nadgledani od strane učitelja pisali o svojim dnevnim obavezama i slobodnom vremenu, gradovima i državama, običajima, različitim blagdanima, hrani, sportovima, pjevačima i grupama te sudjelovali u kvalitetno osmišljenim igrama.

U sklopu projektnih aktivnosti glumili su, kreirali i igrali digitalne igre, izrađivali postere, crteže, video zapise i mali rječnik vremenskih prilika. U jednoj projektnoj aktivnosti naši učenici su u suradnji s učenicima iz Turske istražili potrebne informacije i napravili videozapis o Bugarskoj te je predstavili drugim partnerima. Našu zemlju predstavili su učenici iz Jordana i Grčke. Međusobno se surađivalo kako u razredu tako i s međunarodnim vršnjacima u nizu aktivnosti u kojima su učenici zajedno osmišljavali tekst na različite teme (u trgovini, kod liječnika i sl.) koji su poslije glumili i montirali kako bi kreirali videozapise s vršnjacima iz udaljenih zemalja. Imali smo i nekoliko online sastanaka na kojima smo predstavljali svoju školu, grad, zemlju i kulturu, dogovarali daljnje faze projekta te neobavezno pričali. U završnoj e-knjizi u kojoj smo prikazali finalni produkt naših aktivnosti svaki učenik predstavnik svoje škole suradnički je uređivao jedan dio. Posebnu važnost posvetili smo sigurnosti na internetu te zaštiti autorskih prava kod javnog objavljivanja.

Kroz ovaj projekt učenici su aktivno koristili engleski jezik u govoru i pismu te unaprijedili svoje digitalne, jezične i interkulturalne vještine. U sigurnom mrežnom okruženju putem eTwinning platforme TwinSpace, te posebno osmišljene i nadgledane WhatsApp grupe komunicirali su s drugim učenicima i učiteljima u realnom vremenu. Upoznali su mnogobrojne digitalne alate te učili na materijalima koji su im pripremili učenici drugih škola. Priredili su i izložbu u školi gdje su upoznali druge učenike, učitelje, roditelje i goste sa svim projektnim aktivnostima i onim što su naučili.

Projekt je bio opsežan, ali vrlo zanimljiv i poučan. Ovakvi međunarodni projekti potiču učenje i podučavanje, povećavaju motivaciju, podižu samopouzdanje u korištenju stranog jezika te podržavaju međukulturnu i međunarodnu suradnju učenika i nastavnika.

8.a je ponosan na zanimljivu projektnu godinu s eTwinningom. Prošle školske godine smo za uspješno provođenje eTwinning projekta Kindness is the Key nagrađeni Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete koja se dodjeljuje učiteljima i učenicima koji su surađivali na izvrsnim eTwinning projektima i dosegnuli određenu razinu kvalitete u njihovim zemljama i Europskoj uniji. Priloženi dokumenti:
Europska_oznaka.pdf (106.35 KB)
Nacionalna_oznaka.pdf (96.19 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vedrana Propadalo   datum: 26. 5. 2022.

Tražilica

Školska ambulanta
Upis u 1. razred


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Protokol

PROTOKOL OSNOVNE ŠKOLE

KRALJA ZVONIMIRA 
VEZANO UZ MODELE I PREPORUKE
ZA RAD U UVJETIMA POVEZANI 
S COVID-19
U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

 


e-Dnevnik


Korisne poveznice

 

 


Za djecu s teškoćama

Pomoć za djecu i mlade 

s teškoćama u čitanju

 

 


Audio lektire


Mudre misli

 

Soba bez knjiga je

kao tijelo bez duše.

 

Ciceron

 (106. – 43. pr. n. e.)

https://proleksis.lzmk.hr/15325/

preskoči na navigaciju