preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kralja Zvonimira Solin

 > O školi  > Knjižnica  > Vijesti
Učenici 3.c razreda naše škole izveli su igrokaz za predškolce

Veseli predškolci solinskog Dječjeg vrtića Škrinjica sa svojim tetama posjetili su i razgledali našu školu. Osim u školskoj dvorani, najviše su se zadržali u našoj školskoj knjižnici. U knjižnici su im učenici produženog boravka 3.c razreda izveli igrokaz i pročitali priču o ježinku Žinku koji nije htio ići u školu s ostalim prvašićima, ali se ubrzo predomislio jer je najbolja ekipa u školi.

Žinko u školi za djecu vrtića Škrinjica čitali su i u igrokazu utjelovili, abecednim redom: Ante, Christian, Kate, Klara, Luka, Marino, Marko, Nina, Paula, Perina, Roko i Roko te Sara, a uvježbale su ih učiteljice Zrinka Rizvan i Edita Zlatar.

 


Želimo vam nove knjige u novoj 2024. godini i sretno čitanje!

 

Zimska tema u knjižnici…

 

Naša je knjižnica sudjelovala u predblagdanskoj humanitarnoj akciji cijele naše škole za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju, Moje dijete Solin, tako što smo, u suradnji s učenicima 2.c razreda iz produženog boravka i učiteljicom Editom Kolombo te učenicama Martom i Natali iz 6.a, napravili sjajne božićne bookmarkere koji su privukli pregršt donacija.

Knjižnica je također dobila bogat dar: brojne knjige za mlade i djecu, izdavača Alfa, kao i dva stripa s temom iz književnosti: Novelu od Stanca i Intervju s Orlandom, koji su nam stigli iz Dubrovnika.

Stoga se za kraj ove i početak nove godine pridružujemo radosnim i svečanim čestitkama pa želimo našim dragim članovima puno novih knjiga u novoj 2024. godini i sretno čitanje!

 


Dobitnica godišnje nagrade Smiba u 2023./2024. godini

 

Dobitnica godišnje nagrade Smiba

 

U ovo vrijeme darivanja u našu je školu stigao jedan divan dar i to godišnja nagrada dječjeg časopisa Smib, učenici 2.b razreda Eni Banovac, za njezin likovno-literarni rad. Eni se trudila, bila je vrijedna i nacrtala crtež i napisala pjesmicu za nagradni natječaj o stanarima iz mašte, pa poslala svoje djelo na adresu izdavača Školska knjiga. Njezin rad toliko se svidio povjerenstvu da ga je izabrao između gotovo tisuću pristiglih radova iz cijele zemlje, te je Eni postala jedna od samo nekoliko djece koja su ove godine dobila najvrjednije priznanje tog kvalitetnog časopisa.  

Čestitamo Eni na ovoj zasluženoj, lijepoj i korisnoj nagradi!

 


Dan škole 2023.

 

Naša knjižnica na proslavi Dana škole 2023.

 

Bilo nam je vrlo toplo oko srca kad su nam se dvije učenice iz 4. razreda samoinicijativno javile, jer su željele surađivati s knjižnicom.

Iako je školska knjižnica opet isplanirala velik broj aktivnosti, 15. svibnja na predstavljanju učeničkih radova na Školskom sajmu povodom Dana škole odlučili smo izdvojiti samo dvije koje su bile u vezi s projektnom temom.

Tako su Lana Cvitković i Nera Tokić, a pridružila im se i Veronika Trutanić, dobile zabavni zadatak - u knjižnici i o knjižnici izraditi dva plakata. Na jednom su plakatu predstavile aktivnost pod nazivom Kruna znanja, koju smo već spominjali.  Učenici 1. razreda naučili su napisati ime naše škole pa su napravili svoje bookmarkere, straničnike ili označnice kako se ne bi zabunili gdje su stali u čitanju.

Na drugom su posteru učenice predočile uvodno upoznavanje 4. razreda s referentnom zbirkom, konkretno rječnicima, i to kroz potragu za značenjima osobnih imena, svojih vlastitih te imena Dmitra Zvonimira, krovne teme Dana škole 2023.

 

 

 

 

 

 

 


Na Svjetski dan pripovijedanja 2023.

Autor: Katarina Blagojević, 21. 3. 2023. 18:51

Na Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka 2023., učiteljica razredne nastave Edita Kolombo, razrednica 1.c, donirala je našoj školskoj knjižnici 21 primjerak priče Tonkin veliki prijatelj. Ovu je slikovnicu napisao Leonardo Baksa Čeči, ilustrirala Branka Hollingsworth Nara i izdala Zaklada Ana Rukavina.

U ime velike zahvale na donaciji te za obilježavanje današnjeg dana, 1.c razred učiteljice Edite poslušao je priču Bakin pajager iz jedne druge slikovnice, koju je napisala i ilustrirala osmogodišnja djevojčica, sudionica natječaja Moja prva knjiga.

Treba li uopće naglasiti da su nakon našeg prigodnog druženja dostupne slikovnice u knjižnici posuđene  rekordnom brzinom?

Fotografije

 [više]


Zaljubi se u – čitanje

 

Autor: Katarina Blagojević, 14. 2. 2023. 09:00

Dragi učenici, jeste li znali da četrnaestog veljače ne slavimo samo Valentinovo, Dan zaljubljenih, nego, od 2012., i Međunarodni dan darivanja knjiga? Tako je, onome tko vam je drag možete na ovaj dan darivati knjigu, kao jedan od najpametnijih poklona.

Tim povodom, zamolili smo nekoliko izdavača da daruju svoja izdanja malim i mladim čitateljima u našoj novoj školskoj knjižnici. Našoj je knjižnici tek 4 godine, pa još nije stigla narasti i postati velika.

U tu smo svrhu napravili popis željenih naslova ili dezideratu, s vašim prijedlozima, ubačenim u kutiju želja. Nismo zaboravili ni one knjige koje ste zaželjeli puno ranije, a dosad ih nismo uspjeli nabaviti.

Nastavak slijedi, saznat ćete uskoro…


Bogat program u knjižnici u 1. polugodištu 2022./2023.

Autor: Katarina Blagojević, 21. 12. 2022. 13:27

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige, u listopadu i studenom, u organizaciji školske knjižnice naši su učenici od 5. do 8. r. sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a u prosincu na školskoj razini državnog kviza Čitanjem do zvijezda. Uz to je knjižnica bila izabrana kao mjestu dvaju susreta solinskih autorica, Mije Sesartić i Jelene Stupalo, i naših učenika i nastavnika. U studenom i prosincu naša je školska knjižnica organizirala čitalačku aktivnost za najmlađe - u 2. razredu „čitateljsku štafetu“, a u 1. razredu upoznavanje s knjižnicom i izradu straničnika.


Učenici 3.c izveli su igrokaz Reumatični košobran za sve učenike drugih razreda

 

Učenici 3.c razreda s učiteljicom Dijanom Blažeković-Teklić marljivo su u razredu prvo polugodište šk. g. 2021./2022. uvježbavali predstavu Reumatični kišobran, a zatim su je izveli u knjižnici pretvorenoj u kazalište, pred punim gledalištem.

Tako su učenici trećih razreda održali tri lutkarske predstave za sve učenike 2. razreda centralne škole. Mali su prijatelji s divljenjem gledali kako stariji učenici izvode predstavu o bolesnom sivom kišobranu koji je, obojan bojama cvijeća, ozdravio.

Na kraju, kao bonus, učenici trećih razreda održali su prezentaciju o vrsti lutaka koje su koristili u predstavi. Jeste li znali da postoje lutke guignoli [čitaj guignoli]...?


Humanitarna akcija u 2020./2021.

Knjiga po knjiga – knjižnica

 

Tijekom školske godine 2020./2021. u školskoj akciji prikupljanja knjiga za našu novu knjižnicu Knjiga po knjiga – knjižnica, učenici i učitelji koji su se odazvali donirali su nam neke svoje najdraže knjige i slikovnice.

Vrlo su se istakli 1.a razred i njegova učiteljica Zlata Botić, 1.c razred s učiteljicama Paulom Munjiza i Mirnom Radić, a posebno učenik Luka Ercegović, 3.a razred učiteljice Tine Topić, 3.b razred s učiteljicom Inom Rajčić, Filip Ercegović iz 4.b razreda, 5.c razred razrednice Simone Gotovac te pedagoginja Marilena Babić. Također, veliku vrećicu punu knjiga poslala nam je Područna škola Rupotina. Učiteljica hrvatskog jezika Nataša Botica, najveća je pojedinačna donatorica našoj knjižnici uopće.

Ukupno je u ovoj akciji darovano 193 neoštećene jedinice knjižne građe te pet društvenih igara za djecu.

Zahvalno kličemo svim donatorima i bacamo šešir u zrak od sreće!

Dio darovane građe u ovoj humanitarnoj akciji svi smo jednoglasno namijenili knjižnicama Sisačko-moslavačke županije koje su stradale u razornim potresima.

 

 

 

 

 


Školska ambulanta

Roditelji sami odabiru termine sistematskog pregleda za buduće prvašiće u školskoj ambulanti online, putem aplikacije Terminko.
Link za naručivanje na sistematski pregled predškolaca je ovdje.

Priloženi dokumenti:
2024-25 4.R.xlsx

UDŽBENICI I DOM

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2024./2025.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Društvene mreže

Zvon i Mir
Projekt OŠ kralja Zvonimira
u suradnji s
@centar_izvrsnosti_sdz

     

e-Dnevnik

SPORT