preskoči na sadržaj
Dječje gradsko vijeće grada Solina
vijesti

Marin Punda izabran u Nacionalni forum Eurochilda – NEF Hrvatske

Predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina Marin Punda, kao predstavnik Grada Solina prijatelja djece, izabran je u 2. saziv Nacionalnog foruma Eurochilda – NEF Hrvatske.

Nacionalni forum dječjeg vijeća Eurochilda (NEF) je aktivnost koja omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava vezanim za život djece i mladih na lokalnom, nacionalnom i europskom nivou. Naglasak i rad organizacije je pravo djeteta na izražavanje vlastitog mišljenja o svim stvarima koje se na njih odnose.

Uz Marina, kao predstavnika grada Solina, djecu Hrvatske će na susretima predstavljati još kolege iz šest gradova, a to su Bjelovar, Čakovec, Duga Resa, Jastrebarsko, Koprivnica, Opatija, Pregrada i Velika Gorica.

Marin će ovim članstvom imati mogućnost predstavljati svoj grad u nizu zajedničkih projekata, a njegove će aktivno biti uključene i u međunarodne projekte. Naime, Eurochild organizacije je mreža organizacija koja širom Europe radi na promociji prava i unapređivanju dobrobiti djece i mladih sa sjedištem u Bruxellesu. Eurochild ima 176 punopravnih članova u 34 države Europe. Marin će imati mogućnost raspravljati sa svojim vršnjacima o temama koje obuhvaćaju pitanja obitelji, obrazovanja, zdravstvenoj zaštiti djeteta, prava djece, vršnjačkog nasilja, siromaštva, škole te društva općenito i europskih stavova. Voditelji Nacionalnog forum Eurochilda – NEF za Hrvatsku su predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

S Marinom će na projektima surađivati svi članovi Dječjeg gradskog vijeća Solina, a koje će pratiti voditeljica Radojka Bućan. Biti član Eurochilda NEF-a Hrvatske velika je čast, kako za Marina tako i za grad Solin, ali i velika odgovornost.

Čestitke Marinu i članovima Dječjeg gradskog vijeća Solina!

  :: opširnije :: 


objavio: Marilena Babić  datum: 11. 2. 2022. 13:11

Šušur na dva kotača - biciklijada solinskih školaraca

Dječje vijeće grada Solina i Grad Solin u subotu 25. svibnja 2019. s početkom u 10 sati organiziraju biciklijadu u Vranjicu. Cilj ovog sportskoga događaja jest prezentirati zdrav način života kroz rekreaciju, točnije biciklizam i to prvenstveno djeci. Okupljanje sudionika/ca započinje 15 minuta prije starta. Prijave nisu potrebne, što znači svi koji će doći s biciklima na Meterize, na sam ulaz u Vranjic, s početkom u 9.45 sati,  smatraju se prijavljenima (poželjna nazočnost roditelja ili nastavnika!).

"Šušur na dva kotača" je biciklijada koja nema natjecateljski karakter već je to rekreativna vožnja, stoga se svi sudionici trebaju voziti na okupu (nema odvajanja, pretjecanja, utrkivanja...) jer samo kad je formirana velika skupina, biciklijadom se odašilje poruka onima koji je trebaju čuti, a to je zdrava rekreacija!

Start: Meterize (poviše sportskoga centra) 

Cilj: Ispred Pošte Vranjic (kraj Ribiča) 

Nakon biciklijade u dvorištu Ribičkoga društva organizirat će se druženje!

  :: opširnije :: 


objavio: Snježana Rađa  datum: 22. 5. 2019. 10:17

Otvaranje radova na uređenju tupinoloma u Majdanu

Svečano otvaranje radova na tupinolomu u Majdanu upriličeno je u utorak, 21. svibnja 2019. Otvaranju su nazočili i učenici naše Škole koji su predstavnici u Dječjem gradskom vijeću Grada Solina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Snježana Rađa  datum: 22. 5. 2019. 10:10

Posjet Zagrebu Dječjeg gradskog vijeća

U jutarnjim satima 11. travnja 2019. godine, Dječje gradsko vijeće Grada Solina, krenulo je u posjet glavnom gradu Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Snježana Rađa  datum: 6. 5. 2019. 08:39
 


TražilicaŠkolska ambulanta
Lista linkova je prazna

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Protokol

PROTOKOL OSNOVNE ŠKOLE

KRALJA ZVONIMIRA 
VEZANO UZ MODELE I PREPORUKE
ZA RAD U UVJETIMA POVEZANI 
S COVID-19
U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

 


e-Dnevnik


Korisne poveznice

 

 


Za djecu s teškoćama

Pomoć za djecu i mlade 

s teškoćama u čitanju

 

 


Audio lektire


Mudre misli

 

Soba bez knjiga je

kao tijelo bez duše.

 

Ciceron

 (106. – 43. pr. n. e.)

https://proleksis.lzmk.hr/15325/

preskoči na navigaciju